Tento týždeň v našom Kulináriu pripravujeme jedlá z húb. Ich použitie je naozaj rôznorodé, aj preto patrili hríby k stravovacím návykom Stredoeurópanov od nepamäti. Včera sme vám ponúkli recept na kuracie stehná s hubovou omáčkou. Dnes nám Anna Bronišová pripraví Hubovú dobrotu. Ochutnala ju aj Viera Horáková a ani vy nebudete sklamaní.
Hubová dobrota
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujme si recept na hubovú dobrotu. Potrebujeme bravčové, alebo kuracie rezne, cibuľu, olej, šampiňóny či dubáky, šunku, korenie a sladkú smotanu.
Postup: Mäso najprv vyklepeme na rezne, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Potom ich vyberieme a vo výpeku speníme cibuľku, huby a na rezančeky nakrájanú šunku. Rezne dáme na pekáč, navrstvíme pripravenú zmes, všetko zalejeme smotanou a dáme zapiecť. Hubovú dobrotu podávame so zemiakovým pyré.
Zajtra budeme pripravovať hubovú omáčku.