Hríby patrili v našich zemepisných šírkach vždy k často používaným prísadám. Ich charakteristická chuť je totiž lahodná a nezameniteľná. Tento týždeň budeme teda pripravovať jedlá z húb s Annou Bronišovou z obce Žabokreky nad Nitrou a Vierou Horákovou.
Kuracie stehienka s hríbovou omáčkou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme kuracie stehná, cibuľku, hríby, mletú rascu, olej, cesnak a smotanu. Sušené hríby musíme namočiť aspoň na polhodinu do vody. Na cibuľku, ktorú udusíme na oleji, uložíme hríby a na ne osolené kuracie stehienka. Necháme to spolu podusiť. Keď sú stehná mäkké, vyberieme ich a odložíme. Výpek pomelieme v mixéri, následne pridáme smotanu. Stehienka dáme zatiaľ na pekáč, podlejeme vodou a dáme zapiecť. Zároveň ich potierame olejom s cesnakom. Stehná podávame s knedľou a takmer studenou rozmixovanou omáčkou. Zajtra vám ponúkneme recept na hríbovú dobrotu z bravčového mäsa.