Vegánsky rezeň

Vegánsky rezeň

V tomto týždni pripravujeme v Kulináriu recepty zo zahraničia. Dnes sa dozvieme recept na neklasickú verziu ikony rakúskej gastronómie od Jürgena Rendla. Pochádza z obce vzdialenej 25 km na východ od Salzburgu a na Slovensku pracuje už desať rokov. Je redaktorom nemeckej redakcie Rádia Slovak International. S Ivetou Pospíšilovou sa najskôr porozprávali o kuchyni typickej pre región, v ktorom sa narodil.

Vegánsky rezeň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujeme si recept na vegánsky viedenský rezeň. Potrebujeme: sójové plátky, sójovú omáčku, lahôdkové droždie (dostať v predajniach biopotravín), olej, cesnak, horčicu, čierne korenie, papriku, múku, strúhanku, soľ.

Postup: Najskôr si pripravíme marinádu. Do vody zamiešame sójovú omáčku, lahôdkové droždie, olej, na drobno nakrájaný cesnak, prípadne horčicu. Sójové plátky naložíme do marinády a cez noc necháme marinovať v chladničke. Z vody a múky si pripravíme dvojobal, pridáme čierne korenie, soľ. Zo sójových plátkov vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme na ne papriku, horčicu, čierne korenie, obalíme v múke a v strúhanke a vyprážame. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu.

Autorka: Iveta Pospíšilová foto: fuji01

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame