Žemľovka

Žemľovka

3.9.2013

Suroviny: 1 balenie sladkých suchárov, 250 až 300 g tvarohu, 1 vajíčko, 500 ml mlieka, hrozienka, džem, vanilkový cukor, sterilizované ovocie

 

Postup: Sucháre rozložíme na pekáč a zalejeme ich asi 3 až 4 dcl mlieka. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú sme vytreli maslom a vysypali strúhankou. Na spodok misy uložíme sucháre napité mliekom, ktoré zasypeme kryštálovým a vanilkovým cukrom podľa chuti. Tvarohovú plnku spravíme tak, že rozšľaháme celé vajíčko, ktoré premiešame s tvarohom a hrozienkami. Polovicu tejto zmesi natrieme  na sucháre. Podľa chuti môžeme medzi plnku a sucháre uložiť ovocie, džem alebo sterilizované ovocie. Následne opäť ukladáme vrstvu suchárov, ktorú zasypeme cukrom. Nakoniec pridáme druhú polovicu tvarohovej plnky. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút.

Rozália zo Zelenča

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame