3.9.2013
Suroviny: 1 balenie sladkých suchárov, 250 až 300 g tvarohu, 1 vajíčko, 500 ml mlieka, hrozienka, džem, vanilkový cukor, sterilizované ovocie
Postup: Sucháre rozložíme na pekáč a zalejeme ich asi 3 až 4 dcl mlieka. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú sme vytreli maslom a vysypali strúhankou. Na spodok misy uložíme sucháre napité mliekom, ktoré zasypeme kryštálovým a vanilkovým cukrom podľa chuti. Tvarohovú plnku spravíme tak, že rozšľaháme celé vajíčko, ktoré premiešame s tvarohom a hrozienkami. Polovicu tejto zmesi natrieme na sucháre. Podľa chuti môžeme medzi plnku a sucháre uložiť ovocie, džem alebo sterilizované ovocie. Následne opäť ukladáme vrstvu suchárov, ktorú zasypeme cukrom. Nakoniec pridáme druhú polovicu tvarohovej plnky. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút.