Celý týždeň varíme, či pečieme z receptov bohatých levických paničiek. Medzi rokmi 1926 až 1935 totiž knižne vychádzali ich recepty. Archivárky Jarmila Bátovská a Marta Švoliková siahli po týchto vzácnych kuchárskych knihách, preložili ich z maďarčiny do slovenčiny a vydali nové knižky. Mária Babinská oslovila práve Martu Švolikovú, ktorá dnes pripraví sladký nákyp s milým názvom: miláčik môjho muža.
Miláčik môjho muža
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si postup, ako pripravíme sladký nákyp. Vymiešame 4 žĺtka, do nich pridáme 2 lyžice múky, 2 lyžice cukru a potom vyšľahané bielky. Medzitým si uvaríme mlieko s vanilkou. Z cesta urobíme halušky, ktoré vyvaríme vo vanilkovom mlieku. Potom ich precedíme a poukladáme na vymastený a múkou vysypaný pekáč. Halušky ukladáme po vrstvách, každý rad posypeme posekanými mandľami alebo orechmi. Sem tam pridáme marhuľový lekvár. Celé dáme zapiecť do rúry, asi na pol hodinu.