ME vo futbale 21 ročných

Vegetariánsky kaviár

Vegetariánsky kaviár

Od pondelka pripravujeme jedlá, ktoré varili dámy v Leviciach. V medzivojnovom období totiž vyšli štyri diely najlepších receptov levických paničiek. Dnes si pochutíme na vegetariánskom kaviári. Márii Babinskej najskôr archivárka Marta Švoliková povedala, kto je autorkou receptu.

Vegetariánsky kaviár Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Základ pokrmu s názvom Vegetariánsky kaviár tvorí teda baklažán. Ten umyjeme, osušíme a upečieme do mäkka tak, aby sa koža trochu pripálila. Na platni pečieme papriku, kým sa z nej nedá odstrániť koža. Aj baklažán zbavíme kože a ešte teplý ho roztlačíme vareškou. Posolíme, okoreníme, pridáme trochu pokrájanej cibule, cesnaku, šalátový olej, podľa chuti okyslíme a pomiešame. Položíme na misu, ozdobíme celými pečenými paprikami, najemno pokrájanými krúžkami paradajok a cibule. Napokon všetko riadne pokvapkáme olejom a dáme schladiť. Podávame studené.

Zajtra budeme podávať talianske makaróny.

Autorka: Mária Babinská foto: skeeze

Živé vysielanie 4:57

Práve vysielame