Levické panie vedeli, čo je chutné. V ich kuchárskych knihách z medzivojnového obdobia nechýbajú najrôznejšie špeciality. Dnes si pripravíme prekladanú kapustu od Oľgy Baloghovej. O tejto dáme z dobrej rodiny Márii Babinskej viac povedala archivárka Marta Švoliková.
Prekladaná kapusta
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme recept na prekladanú kapustu: Kilo kvasenej kapusty, ktorú udusíme na masti spolu so štvrť kilom nakrájanej údenej klobásy. Kilo bravčoviny nakrájame a udusíme na cibuľke, paprike a paradajkách. Zvlášť uvaríme ryžu. Všetko uložíme do zapekacej misy v presnom poradí - naspodok polovicu dusenej kapusty, potom mäso aj so šťavou, následne ryžu a druhú polovicu kapusty a na ňu kolieska klobásy. Každú vrstvu polejeme smotanou a všetko zapečieme.
Zajtra si pripravíme vegetariánsky kaviár.