K jeseni patria aj jedlá z tekvice, preto si dnes pripravíme falošnú hovädziu polievku. Tekvica totiž ideálne nahradí mäso. Autorka mnohých kuchárskych kníh Daša Ostertágová varí s Beátou Repíkovou.
Falošná hovädzia polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 1 menšiu tekvicu, koreňovú zeleninu, kel, cibuľu, soľ, koreniny, petržlenovú vňať, 1 polievkovú lyžicu oleja alebo masla a ryžové rezance.
Tekvicu očistíme, pokrájame na kúsky, pridáme pokrájanú zeleninu, všetko vložíme do osolenej vody, okoreníme a varíme asi 30 minút. Po uvarení polievku odstavíme, precedíme cez sito a jadrá s tekvicou vyberieme. Zeleninu pred podávaním vložíme späť do precedenej polievky a necháme prejsť varom. Napokon do horúcej polievky pridáme trochu oleja alebo masla a pri podávaní na tanier posypeme posekanou zelenou vňaťou. Ako závarku použijeme jemné rezance.