Plnená cukina

Plnená cukina

Šupka cukiny obsahuje vysoký obsah prospešných látok. Pri kúpe treba vyberať pevné plody bez poškodenia na povrchu. Ideálne sú menšie, do dĺžky 20 centimetrov. S odborníčkou na školské stravovanie Dášou Ostertágová pripravuje plnenú cukinu Beáta Repíková.

Plnená cukina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujme si recept. Potrebujeme: 2 až 3 stredné cukiny, 2 väčšie cibule, asi 300 g čerstvých alebo 30 g sušených húb, 3 polievkové lyžice oleja, soľ, biele korenie, 1 vajce, 120 g tvrdého syra na strúhanie, 4 paradajky, 2,5 dcl sladkej smotany, maslo a zelenú vňať.

Ako na to: Nakrájanú cibuľu popražíme na oleji spolu s pokrájanými hubami. Cukiny rozkrojíme po dĺžke, vydlabeme a odstránime jadrá, vydlabanú zmes pokrájame na kocky, pridáme k cibuli a hubám a spolu popražíme asi 10 minút. Potom posolíme, pridáme biele mleté korenie, pomiešame a necháme vychladnúť. Napokon do plnky pridáme vajce, nastrúhaný syr a všetko pomiešame. Takto pripravenou plnkou naplníme vydlabané cukiny, ktoré poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Navrch poukladáme na kolieska pokrájané paradajky, zalejeme smotanou a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pri teplote 185 - 190 °C pečieme asi 30 až 35 minút. Pred podávaním ozdobíme zelenou vňaťou. Zajtra budeme pripravovať jesenný džuveč.

Autorka: Beáta Repíková foto: markusspiske

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame