Posledné Kulinárium s vôňou gaštanov bude, podobne ako včera, sladké. Skôr ako Emília Ondrušková z Nitry prezradila Ivete Pospíšilovej recept na jablkovo-gaštanovú tortu, zdôraznila množstvo vitamínov v tomto plode.
Jablkovo-gaštanová torta
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si recept na jablkovo-gaštanovú tortu. Potrebujeme: 150 gramov gaštanovej múky, 2 lyžice hladkej múky, 150 gramov cukru, 100 gramov masla, 3 vajcia, pohár mlieka, 2 centilitre likéru, rumu alebo koňaku, 2 jablká a trochu droždia.
Postup: Žĺtka vymiešame s cukrom a zmäknutým maslom. Pridáme múku, mlieko, droždie, likér a pokrájané jablká. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z 3 bielkov. Všetko vylejeme na pomúčený a vymastený plech a v rúre pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 30 minút.