Králik so zeleninou

Králik so zeleninou

Na stoly slovenských rodín patril v minulosti neodmysliteľne králik. Jeho mäso sa pripravuje dodnes, hoci králikov domácich výrazne ubúda. Je to škoda, pretože tento druh mäsa je zdravý aj chutný a patrí do diétnej kuchyne. Starostka obce Pozba Katarína Ivaničová sa o svoj recept podelila s Hanou Michalčíkovou.

Králik so zeleninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na dnešný recept potrebujeme: králika domáceho, ktorého umyjeme, pokrájame na porcie, potrieme grilovacím korením a osolíme. Potom potrieme cesnakom, olejom, prípadne rozmarínom. Položíme ho do vymasteného pekáča, pečieme pri teplote 150 až 200 stupňov asi hodinu a pol do zlatista. Podávame s ryžou, hranolčekmi a množstvom čerstvej zeleniny. No a napokon úsmevná informácia. Vedeli by ste si tipnúť hmotnosť najťažšieho a naopak najľahšieho králika domáceho? My to vieme - najťažší králik na svete má 23 kilogramov a najľahšie, tzv. trpasličie majú okolo 700 gramov. Zajtra si pripravíme chutné pagáče.

Autorka: Hana Michalčíková foto: ariesa66

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame