Rodinné recepty neraz babičky uchovávajú ako oko v hlave pre svoje dcéry a vnučky. Veď nakoniec, čo lepšie stlmí rodinu pri nedeľnom obede ako osvedčený recept na slávnostnú tortu alebo originálnu sviečkovú s domácimi knedľami? Ale nemusí to byť vždy pravidlom. Jednu výnimku objavila v kuchyni Sereny Hitkovej v Pozbe pri Nových Zámkoch Hana Michalčíková.
Zemiakovo-mäsová špecialita
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Keď si budete chcieť pripraviť Adrieninu zemiakovo-mäsovú špecialitu, budete potrebovať: zemiaky, klobásu, údenú slaninu, zeleninový bujón, kocku bryndze, kyslú smotanu a črievko taveného syra.
Postupujeme nasledovne: Zemiaky v šupke uvaríme vo vode so zeleninovým bujónom, pokrájame ako na francúzske zemiaky a necháme vychladnúť. Potom vymastíme pekáč a uložíme vrstvu nakrájaných zemiakov, na ne nakrájanú klobásu, údenú slaninu a namiesto vajec pridáme kocku bryndze, kyslú smotanu a črievko taveného syra. To rozšľaháme a polejeme jednu vrstvu zemiakov, potom opäť navrstvíme zemiaky a vylejeme na ne druhú polovicu šťavy z bryndze, syra a smotany. Napokon dáme do rúry zapiecť do chrumkava. Zajtra si pripravíme podľa tradičného receptu králika.