Plnená kapusta

Plnená kapusta

Aj v dnešnom Kulináriu vám ponúkneme recept z Pozby v Novozámockom okrese. Miestni si v záhradách vedia dopestovať tie najrôznejšie druhy zeleniny a ovocia, čo je veľká výhoda. Nemôže chýbať červená paprika, ktorú si dokážu vysušiť a namlieť, a kapusta, z ktorej pripravujú typické jedlá maďarskej kuchyne. Starostka obce Katarína Ivaničová má v jedálničku svojej rodiny aj plnenú kapustu. Recept na ňu povedala Hane Michalčíkovej.

Plnená kapusta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na plnenú kapustu potrebujete: 1 kg kyslej kapusty, 8 kúskov kapustných listov, 40 dag mletého mäsa (pliecka alebo stehna), 30 dag údeného mäsa (stehna, bôčiku alebo krkovičky), 10 dag klobásy, 5 dag údenej slaniny, 8 dag predvarenej ryže, 1 cibuľu, 1 vajce, bobkový list, cesnak, olej, múku na zápražku, 2 kávové lyžičky červenej papriky, 2 až 3 dcl smotany a 5 dcl vývaru. Postup: Urobíme si plnku zo všetkých ingrediencií, mäsa, údeného mäsa a korenín a celú masu zabalíme do kapustných listov. Kvasenú kapustu rozložíme do hrnca a spolu s balíčkami dáme uvariť. V horúcej rúre môžeme ešte nechať zapiecť, kým sa šťava odparí a podávame s chlebom alebo zemiakmi.

Zajtra si pripravíme zemiakovo-mäsovú špecialitu.

Autorka: Hana Michalčíková foto: Lebensmittelfotos

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame