Biela polievka z Pozby

Biela polievka z Pozby

Pár kilometrov od Podhájskej leží obec Pozba. Nájdete tu nielen krásnu prírodu, ale aj liečivý prameň. Tento týždeň vám z Pozby budeme prinášať chutné recepty. Serena Hitková, ktorá tu prežila celý život, vie pripravovať aj staré jedlá z babičkinej kuchyne. Dnes nebude chýbať biela polievka a zapečená štrúdľa s mliekom. Navštívila ju Hana Michalčíková.

Biela polievka z Pozby Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Serena Hitková z Pozby v Novozámockom okrese hovorila o príprave tradičných jedál. Biela polievka sa pripravovala z mlieka, ktoré sa osolilo, ochutilo trochou čierneho korenia a dalo sa variť. Keď zovrelo, tak do neho zavarili mrveničku. Tú pripravili z jedného vajca, dvoch hrstí múky, pridali trochu vody a soli. Zmiesili, pomrvili a zavarili do polievky. Štrúdľu pripravenú klasicky upiekli, nechali trochu vychladnúť, pokrájali a vložili do vymasteného pekáča. Zaliali horúcim mliekom asi do výšky jedného centimetra a do červena upiekli.

Autorka: Hana Michalčíková foto: kropekk_pl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame