Slovensko sa môže popýšiť jedinečným gurmánskym pokladom, ktorý vo svete nemá obdobu. Je ním vyše 100-ročná, dodnes zachovaná tradícia pečenia husí v Slovenskom Grobe. Keďže je sezóna husacích hodov v plnom prúde, niekoľko receptov vám tento týždeň bude ponúkať majsterka sveta v pečení husí Anna Jajcajová. Oslovila ju Viera Horáková.
Ako správne upiecť hus?
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tak si to zopakujme. Kvalitnú hus deň dopredu nasolíme, pred pečením potrieme mliekom, podlejeme vodou a vložíme do hlineného pekáča. Pečieme ju odokrytú, aby sa piekla a nie varila alebo dusila. Počas pečenia ju otáčame a napichujeme, aby bola šťavnatá. No a zajtra budeme pripravovať domáce lokše.