Zelený Yogi je zdravý nápoj, ktorý vyrába Martin Jaroň.
Tento týždeň sme v Kulináriu Rádia Regina pripravovali recepty bez mäsa. Ochutnali sme ryžovú kašu, strapačky bez slaniny, vegánsku sviečkovú, zahryzli sme sa do nepečeného perníkového košíčka a dnes je čas všetko spláchnuť lahodným nápojom. Tatiane Šuškovej prezradil skvelý recept Martin Jaroň, niektoré ním pripravené nápoje pripomínali priam čarodejnícke odvary. Tak fantázia nás presviedča, že v kuchyni sa dá čarovať aj bez tradičných potravín. Posledný recept v Kulináriu bez mäsa na lahodný nápoj vám ponúka Martin Jaroň:
Osviežujúci nápoj Zelený Yogi
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na približne 500 ml lahodného Zeleného Yogiho potrebujeme: 1 polievkovú lyžicu kardamonu, 1 čajovú lyžičku rozmarínu, 2 čajové lyžičky zeleného japonského čaju matcha, 250 ml rastlinného mlieka, 3 čajové lyžičky sladidla.
Postup:
Vylúpané kardamonové semiačka dáme do hrnca a na miernom ohni približne 5 minút restujeme. Pridáme 250 ml vriacej vody a zmes varíme desať minút. Pridáme rozmarín, sladidlo a mlieko a necháme ich spolu variť ďalších 5 minút. Odstavíme od ohňa a do zmesi nasypeme čaj. Všetko premiešame a po chvíľke precedíme do kanvice a počas dlhých jesenných večerov vychutnávame v príjemnej spoločnosti.