Kokosová ryža so slivkovým ragú

Kokosová ryža so slivkovým ragú

Aj bez mäsa sa dajú pripraviť chutné jedlá. Navyše sú ľahké a nezaťažia. Tatiana Šušková si odskočila na vegánske hody na Námestí slobody, medzi stovky ľudí, aby vám v Kulináriu priniesla päť zaujímavých receptov. Prvý je vhodný ako raňajky alebo sladký dezert. Kokosovú ryžu so slivkovým ragú pripravil Roman Oscký z Pezinka:

Kokosová ryža so slivkovým ragú Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na prípravu ragú pre 4 až 6 osôb potrebujeme: 600 g zrelých sliviek, 200 g trstinového cukru, 20 g mletej škorice.

Slivky vykôstkujeme a nakrájame na štvrtiny, cukor na panvici skaramelizujeme, pridáme nakrájané slivky a miešame po dobu cca 6 až 8 minút. Na záver pridáme mletú škoricu a poriadne premiešame.

Na kokosovú ryžu potrebujeme: 400 g guľatozrnej bielej ryže, 150 g mletého sušeného kokosu, 150 g trstinového cukru, 100 g kokosového masla, 300 ml kokosového mlieka, 10 strúčikov kardamónu, čerstvú citrónovú kôru z 1 citróna, lístky mäty

Ryžu zalejeme vodou v pomere 1:2, pridáme trstinový cukor a varíme do mäkka. Po vsiaknutí vody pridáme sušený kokos, ktorý ešte predtým namočíme na asi hodinu do horúcej vody, kokosové mlieko, podrvené zrnká kardamónu a citrónovú kôru. Varíme, pokiaľ ryža nadobudne kašovitú konzistenciu. Na záver pridáme kokosové maslo a poriadne premiešame. Necháme vychladnúť.

Autorka: Tatiana Šušková foto: Anerma

Živé vysielanie 20:21

Práve vysielame