Dnes zavŕšime našu prípravu stredovekých jedál. Na záver sme si nechali to najlepšie, lahodný pokrm má názov dobré kuchárske dielo. Ivete Pospíšilovej prezradil dávne recepty z čias stredoveku mladý Trnavčan Adrián Kobetič.
Dobré kuchárske dielo
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Aj dnes by sme sa dali pozvať na stredovekú hostinu, čo poviete? Najskôr si však zopakujeme recept. Potrebujeme šalviu, petržlenovú vňať, záhradné bylinky, vajíčko, maslo, syr a striedku z chleba. Najprv zmes byliniek zahustíme vajíčkom. Následne vysmážame na masle a v poslednej fáze prípravy pridáme postrúhaný syr a chlebovú striedku. Tie všetko zahustia, vytvorí sa kaša a vznikne zaujímavá chuť aj konzistencia.