V Kulináriu zo stredovekých receptov pokračujeme vo vyššom štýle. Aj dnes považujú jedlá z diviny mnohí z nás za výnimočnejšie pokrmy a v stredoveku boli výsadou najvyšších spoločenských tried. Študent Trnavskej univerzity Adrián Kobetič ponachádzal dávne recepty v kronikách a rôznych archívnych prameňoch, jeden z nich prezradil Ivete Pospíšilovej.
Divina na sladko
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujme si recept. Potrebujeme stehno alebo chrbát zo srnca, jeleňa alebo diviaka, červené víno, prípadne pivo či bylinky a mlieko na marinádu, jablká, škoricu, soľ a koreniny.
Z červeného vína alebo piva, či byliniek namočených v mlieku si pripravíme marinádu. Naložíme do nej mäso a necháme deň postáť. Po vybratí z marinády pridáme ovocie na vytvorenie sladko-kyslej chute. Podlejeme červeným vínom a varíme domäkka. Napokon výrazne dochutíme škoricou.