Taliansko bolo krajinou gurmánov už v stredoveku. Obyvatelia južnej Európy si už pred stáročiami vedeli jedlá nielen vychutnať, ale najmä pestro dochutiť. Napokon jablká so slaninou, ktoré sa naučíme variť dnes, sú toho dôkazom. Nájsť tieto recepty nebolo celkom jednoduché. Ivetu Pospíšilovú zaujímalo, kde všade študent Trnavskej univerzity Adrián Kobetič hľadal.
Jablká so slaninou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujme si recept na netradičnú pochúťku. Potrebujeme jablká, slaninu, med, soľ, korenie a maslo. Jablká a slaninu najprv pokrájame na drobné kúsky. Vyprážame ich na masle, po čase pridáme med, ktorý pokrm osladí a zahustí. Dochutíme soľou a korením, necháme trochu vyprážať a teplé podávame.