Z kuchyne bratislavského bufetu 2

Z kuchyne bratislavského bufetu 2

Tento týždeň vám ponúkame  recepty z kuchyne bratislavského bufetu “Študent“. V pondelok sme obedovali kuracie prsia so špenátom a kukuricou a dnes si tiež pochutnáme na šťavnatom mäsku. S kuchárkou Marie Blahovou, rodáčkou z Moravy, sa rozprával Miroslav Würfl.

Brniansky bravčový rezeň - na 4 porcie potrebujeme:

0,5 kg bravčového stehna alebo karé  
115 g šunky
50 g hrášku 
2 vajíčka 
olej
soľ
strúhanku
vajíčko na obaľovanie
a hladkú múku
 

Postup:
Mäso si nakrájame na plátky ako na rezne, a naklepeme ich. Na panvici si na horúcom oleji urobíme praženicu s hráškom, necháme ju vychladnúť a s touto zmesou naplníme rezne, ktoré preložíme na polovicu,  zopneme špáradlom a obalíme do klasického trojobalu. Mäso vyprážame vo fritéze alebo priamo na panvici. Podávame s varenými zemiakmi a kyslou kapustou.

Brnenský rezeň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Miroslav Wurfl Ilustr. foto: pixabay.com

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame