Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne bratislavského bufetu “Študent“. V pondelok sme obedovali kuracie prsia so špenátom a kukuricou a dnes si tiež pochutnáme na šťavnatom mäsku. S kuchárkou Marie Blahovou, rodáčkou z Moravy, sa rozprával Miroslav Würfl.
Brniansky bravčový rezeň - na 4 porcie potrebujeme:
0,5 kg bravčového stehna alebo karé
115 g šunky
50 g hrášku
2 vajíčka
olej
soľ
strúhanku
vajíčko na obaľovanie
a hladkú múku
Postup:
Mäso si nakrájame na plátky ako na rezne, a naklepeme ich. Na panvici si na horúcom oleji urobíme praženicu s hráškom, necháme ju vychladnúť a s touto zmesou naplníme rezne, ktoré preložíme na polovicu, zopneme špáradlom a obalíme do klasického trojobalu. Mäso vyprážame vo fritéze alebo priamo na panvici. Podávame s varenými zemiakmi a kyslou kapustou.
Brnenský rezeň
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.