Včera sme si dopriali sýte, takzvané správové osúchy. Ak vám v nich chýbalo mäso, napravíme to dnešným receptom. Michal Herceg ho získal od Heleny Bobošíkovej z Topoľčian.
Na mäsovú roládu z Topoľčian budeme potrebovať zomletý prerastený bôčik, lyžičku vegety,
lyžičku soli, mlieko alebo šľahačkovú smotanu. Túto zmes premiešame a necháme stáť do rána, aby trochu stuhla. Pridáme praženicu zo šiestich vajec a 20 dekagramov diétnej salámy. Všetko zamiešame. Na mokrú igelitovú fóliu rozotrieme polovicu hmoty. K spodnému okraju rozložíme polovicu diétnej salámy. Odstránime kožu. Na salámu dáme polovicu praženice, priklopíme späť salámou, zrolujeme, zabalíme do alobalu, položíme na plech. Podobne urobíme aj druhú roládu, podlejeme vodou, pečieme pol až celú hodinu. Môžeme jesť studené alebo aj nateplo. Ako príloha sú vhodné varené zemiaky upečené na grile a na kari korení. Helena Bobošíková pripravuje túto roládu aj v inom variante. Do pomletého mäsa pridáva papriku či pokrájanú cibuľku. Recept na mäsovú roládu nájdete v žochárskej kuchárke, ale aj na našom webe.
zocharska kucharka 4
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Žochárska kuchárka 4
10. 09. 2015 11:40 | Rady, tipy, recepty

Autor: Michal Herceg Foto: pixabay.com