Slaný koláč z kysnutého cesta s plnkou je na stredu ako stvorený. Jeho názov: správový osúch. Michalovi Hercegovi tento recept povedala rodáčka z obce Tesáre, teraz už obyvateľka Topoľčian Helena Bobošíková.
Na správové osúchy potrebujeme:
Kvasnice, mlieko, krištálový cukor, polohrubú múku, vajce, olej, lyžičku soli. Z tohoto spravíme cesto, ani husté, ani riedke. Potom si pripravíme plnku, do ktorej nám treba zemiaky, tvaroh, vajce, kyslú smotanu, mlieko, soľ a hlavne kôpor. Všetko sa zamieša, dochutí a keď je cesto vykysnuté, povykrajujeme si koláčiky a na vvrch dávame plnku. Potľapkáme ako syrovníčky. Pomastíme vajíčkom alebo olejom a dáme piecť. Cesto môžeme ponechať aj v celku podľa toho, ako nám to vyhovuje.
zocharske recepty 3
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.