Medvedie labky alebo srnčí chrbát sú úplne bežné. Ale aké jedlo si predstavíte pod názvom levie hlavy? Michal Herceg vám ich dnes ponúka spolu s profesionálnou kuchárkou Helenou Bobošíkovou z Topoľčian. Recept na levie hlavy, ako aj ďalšie jedlá z tohtotýždňového kulinária, nájdete aj v Žochárskej kuchárke, ktorú zostavili členky topoľčianskych seniorklubov.
Dnešný recept:
Na levie hlavy potrebujeme: Zomleté mäso, hrsť sušených hríbov, lyžicu bieleho vína, dve cibule, dve lyžice sójovej omačky, jednu kávovú lyžičku soli, jednu kávovú lyžičku krištálového cukru, veľa zázvoru, 250 g kyslej kapusty, šálku slepačieho alebo hovädzieho vývaru. Namočené precedené hríby spolu nadrobno posekáme. Zomelieme cibuľu. Mäso, zázvor, víno, sójovú omáčku, soľ, cukor, všetko toto dobre zamiešame a urobíme stredne veľké guľky. Kapustu vložíme do rozpáleného oleja a za stáleho miešania necháme, aby nasiakla olejom. Potom do kapusty naukladáme mäsové guľky, zalejeme vývarom, podusíme a podávame s ryžou.
Zocharska kucharka 2
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.