Žochárska kuchárka 1

Žochárska kuchárka 1

Tento týždeň budeme listovať v žochárskej kuchárke, do ktorej svojimi receptami prispeli členky topoľčianskych seniorklubov. Spolu s Michalom Hercegom vám ich prinesie dlhoročná a výborná kuchárka Helena Bobošíková.

Na dnešný recept - plnenú papriku bez mäsa - potrebujeme:

Očistené papriky s odrezaným vrchom aj špicom, štyri-päť cibúľ, soľ, vegetu, dve-tri vajíčka, krúpky - perličky, paradajkový pretlak a hladkú múku. Gramy sa neudávajú. Necháva sa to na posúdenie gazdinky. A teraz postup: Na cibuľke si osmažíme umyté krúpky. Pridáme vegetu, soľ, zalejeme horúcou vodou. Vodou nešetríme, pretože krúpky jej potrebujú veľa. Keď sú krúpky hotové, pomiešame, necháme vychladnúť, pridáme vajíčka, dobre zamiešame, osolíme, pridáme vegetu. Touto zmesou naplníme  papriky a varíme v klasickej paradajkovej omáčke. Varíme podľa potreby. Keď sú papriky mäkké, vyberieme ich a vypneme sporák. Papriky môžeme uvariť aj v osolenej vode, aby sme si neminuli priveľa omáčky, alebo aby sme si omáčku príliš nezahustili. Omáčka má byť totiž čistá, červená. Podávame s knedľou alebo chlebom.
zocharske speciality 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Michal Herceg Foto: pixabay.com

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame