Ak chystáte pre svojich priateľov pohostenie, možno sa necháte inšpirovať nasledujúcim receptom. Podrobnosti vysvetlil Miroslavovi Würflovi šéfkuchár z bratislavského hotela pod Hlavnou železničnou stanicou Michal Hečko.
Pečený tuniak so salsou z grilovaného ananásu
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: filet z tuniaka 200 - 300 g (nakrájaný na podlhovasté „kvádre" ), podrvené celé čierne korenie (nahrubo v mažiari), ¼ ananásu - nakrájaného pozdĺž na plátky, 2 ks červenej papriky, 15 g čerstvého koriandru, 20 g čierneho sezamu, sezamový olej, sójovú omáčku, korenie, limetkovú kôru a šťavu, 1 PL medu, chilli podľa chuti.
Postup: Tuniaka najskôr obalíme v nadrvenom čiernom korení, podobne ako keď obaľujeme rezeň, a na rozpálenej panvici ho z oboch strán prudko opečieme. Pri príprave salsy - plátky ananásu potrieme medom, nastrúhame na ne limetkovú kôru a ugrilujeme tak, aby pekne skaramelizovali. Necháme ich vychladnúť a nakrájame na malé kocky (cca 0,5 x 0,5 cm). Papriku nadrezujeme sójovou omáčkou a tiež skaramelizujeme, trošku ju ugrilujeme a po vychladnutí nakrájame na rovnaké kocky. Potom zmiešame papriku s ananásom, nasekáme do toho čerstvý koriander, ochutíme limetkovou šťavou, lyžičkou sójovej omáčky a troškou medu, pridáme semienka z čierneho sezamu a podávame tak, že na kocky tuniaka dáme lyžičku salsy.