Ak chystáte pre svojich priateľov pohostenie v prírode alebo takzvanú „garden párty" - možno sa necháte inšpirovať aj nasledujúcim receptom. Všetko podstatné povedal Miroslavovi Würflovi šéfkuchár z bratislavského hotela pod Hlavnou železničnou stanicou Michal Hečko.
Bravčová pleskavica s pečenými paprikami a chrenovým dressingom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: asi 380 g mletého bravčového mäsa, 1 menšiu žltú cibuľu, soľ, korenie, drvenú rascu, papriky rôznych farieb, 1 PL kyslej smotany, 1 PL majonézy, 1 perlivú minerálku, trochu čerstvého nastrúhaného chrenu, olivový olej, cesnak.
Postup: Mleté bravčové mäso si zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou, ochutíme ho soľou, korením, pridáme trošku drvenej rasce a necháme to pár hodín postáť. Tesne pred grilovaním pridáme trocha perlivej minerálky, zmes dobre premiešame, vytvoríme si placku a na rozpálenom grile ju grilujeme...
Surové papriky si „nadrezujeme" troškou olivového oleja, osolíme, okoreníme a tiež ich grilujeme z každej strany, aby boli dobre prepečené, odložíme ich do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou, aby sa sparili - po 30 minútach ich ošúpeme, vyberieme stred a podávame s pleskavicou a s dressingom, ktorý je zmiešaninou chrenu, smotany a majonézy. Všetkým poslucháčom želáme dobrú chuť!