V dnešnom varení na chorvátsky spôsob si pripravíme vlastne dve jedlá. Totiž každé z nich sa dá jesť aj samostatne. Pečená ryba, najlepšie čerstvo vylovená, a príloha - zemiaky sú u nás málo známym druhom zeleniny, ktorý časom vo väčšine krajín vytlačil do úzadia špenát. Spolu či zvlášť, takúto stravu isto schvaľujú aj odborníci na rôzne diéty. Iveta Pospíšilová rada predstaví aj vám ďalší z receptov Aleny Augustinovičovej.
Pečený morský vlk so zemiakmi a mangoldom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Napokon sme sa nevyhli ani rezňu a majonéze, ale my si predsa len radšej zopakujeme recept na pečeného morského vlka s mangoldom. Potrebujeme: rybu morský vlk, olivový olej, petržlenovú vňať, citrón, soľ, lístky mangoldu, zemiaky, 2 až 3 strúčiky cesnaku, mleté biele korenie.
Postup: Očistenú rybu jemne nasolíme a naolejujeme a z oboch strán opečieme na grile. Vložíme do nádoby, pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, pridáme na jemno posekanú petržlenovú vňať a necháme 3 až 4 minúty prikryté dozrieť. Ako prílohu si upravíme lístky mangoldu. Umyté ich vložíme do vriacej vody, varíme celkom zakryté vodou, aby nestmavli. Keď začnú vrieť, vodu osolíme. Zároveň s nimi dáme variť aj zemiaky, varíme 10 minút. Vodu scedíme a k mangoldu a zemiakom pridáme biele korenie, olej a nadrobno nakrájaný cesnak. Premiešame a podávame. Ako prílohu, či samostatne.