V pokračovaní receptov z chorvátskej kuchyne dnes opäť ostávame na morskom pobreží. Jadranské more je bohaté na rôzne živočíchy, preto tipov na prípravu chutných jedál nájdeme neúrekom. Alena Augustinovičová z Chorvátskeho Grobu vybrala jeden, kde sa varia plody mora, a prezradila ho Ivete Pospíšilovej.
Rizoto s plodmi mora
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si ďalší zdravý recept z morskej špeciality. Potrebujeme: 1 kilogram plodov mora, 300 gramov ryže, petržlenovú vňať, 3 strúčiky cesnaku, domáci olivový olej, soľ, 1 väčšiu cibuľu, 2 lyžičky paradajkového pretlaku, čierne korenie.
Postup: Cibuľu nakrájanú na drobno speníme na olivovom oleji, pridáme pretlak, plody mora, pretlačený cesnak, ryžu a všetko krátko opražíme. Podlejeme vodou alebo bielym vínom a dusíme, pokým ryža nezmäkne. Osolíme, okoreníme a napokon zamiešame nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.