Šalát z chobotnice

Šalát z chobotnice

Chorvátsko patrí už roky medzi obľúbené dovolenkové destinácie nielen Slovákov. Väčšina turistov dáva prednosť ubytovaniu v apartmánoch, a tak sa isto vyberie aj do reštaurácií ochutnať miestne špeciality. Možno nás niektoré inšpirujú natoľko, že si ich po návrate pripravujeme aj doma. V tomto týždni sa s Alenou Augustinovičovou z Chorvátskeho Grobu naučíme variť niekoľko typických receptov z tejto slnečnej prímorskej krajiny. Jej rady si vypočula Iveta Pospíšilová.

Šalát z chobotnice Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujeme si tento zdravý recept z morskej špeciality. Potrebujeme: 300 gramov chobotnice, 300 mililitrov vínneho octu, petržlenovú vňať, 2 až 3 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, mleté biele korenie, 2 až 3 paradajky, niekoľko listov zeleného šalátu.

Postup: Čerstvú chobotnicu dobre očistíme, premyjeme a varíme v osolenej vode, kým nezmäkne, aj 2 hodiny. Z uvarenej chobotnice stiahneme kožu, biele mäso z tela i chápadiel nakrájame na kocky. Zalejeme marinádou, pripravenou z oleja, cesnaku, vínneho octu, bieleho korenia a petržlenovej vňate. Podávame na rozložených listoch umytého zeleného šalátu s čerstvými paradajkami, prípadne s kúskom citróna.

Autorka: Iveta Pospíšilová foto: cegoh

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame