V pravidelnom čase prichádza kulinárium. A čo si dnes pripravíme? To už povie Michal Herceg.
Lievance Oľgy Držíkovej
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ešte raz si povedzme recept na lievance Oľgy Držíkovej. Potrebujeme dve vajíčka, vanilkový cukor, pol litra mlieka, prášok do pečiva a polohrubú múku podľa potreby. Žĺtky vymiešame s dvomi lyžicami kryštálového cukru a s jednou vanilkou. Pridáme pol litra mlieka vyšľahaného dopenista, zahustíme polohrubou múkou s práškom do pečiva a pridáme sneh vyšľahaný z dvoch bielkov. Cesto musí byť trošku hustejšie ako na palacinky. Robíme lievančeky na malej dolkárni. Zlepíme lekvárom, na vrch dáme šľahačku a nakladieme ovocie podľa toho, aké máme, napríklad marhule alebo maliny. Posypeme kakaom a lievance sú hotové.