Verte či nie, existujú mäsožravci, ktorí by neváhali každý deň jesť rezne. Dnes im to trochu uľahčíme. „Šnicle" na prírodno si pripravíme aj do zásoby. Pokračuje Michal Herceg.
Vždy čerstvé rezne na prírodno
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujem nenáročný recept na prírodné rezne. Použijeme mäso podľa vlastného výberu. Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme ich, každý rezeň posolíme štipkou soli. Podľa množstva mäsa si pripravíme do misky olej, napríklad 2 až 3 decilitre. Do toho rozklepneme jedno vajíčko, dve polievkové lyžice horčice, jednu polovičku čajovej lyžičky soli podľa toho, ako veľmi sme nasolili rezne, čierne mleté korenie a majoránku podľa chuti a vynikajúce je, ak pridáme aj pár kvapiek worcestru. Všetko vymiešame vidličkou alebo v prípade väčšieho množstva zmesi môžeme použiť mixér. Do tejto zmesi rezne po jednom namáčame. Necháme ich v miske, kde môžu ostať namočené do ďalšieho dňa, samozrejme, odložené v chladničke. Rezne sú tak čerstvé a kedykoľvek pripravené na opraženie. Ako prílohu môžeme podávať zemiaky uvarené v slanej vode, ochutené petržlenovou vňaťou, alebo kto má rád, môže si k nim uvariť ryžu. Ako príloha sa dá použiť aj zeleninový šalát zložený z cibule, rajčín, papriky a uhorky, do ktorého pridáme soľ a korenie. Šalát premiešame, necháme odstáť a ľahká osviežujúca pochúťka je pripravená.