Maďarské rizoto

Maďarské rizoto

22.8.2013

Suroviny:  1 hrnček – 3dcl, 3 červené papriky, 1 klobása, cibuľa, čierne korenie, soľ, petržlenová vňať

 

Postup:  Cibuľu prekrojíme na polovicu, jednu polovicu nasekáme nadrobno, osmažíme na oleji a nasypeme na ňu hrnček ryže.  Opečieme (nie do hneda) a zalejeme 2 hrnčekmi studenej vody. Prikryjeme pokrievkou a keď začne pobublávať, pokrievku mierne odokryjeme. Dusíme 20 minút. Druhú polovicu cibule pokrájame na kocky alebo na kolieska, udusíme na oleji. Pridáme čierne korenie, pokrájanú papriku na pásiky a klobásu pokrájanú na kolieska. Podlejeme vodou a dusíme 10 až  15 minút. Všetko zmiešame s ryžou a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s  kyslou kapustou.

Andrea z Bratislavy

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame