Polievkové menu k dnešnému obedu bude pestré. Na svoje si prídu poslucháči, ktorí vyznávajú diétnejšie pokrmy, ale aj takí, ktorí potrebujú na obživu aj niečo poriadne s mäsom. Keďže na Ponitrí sa v minulom storočí na pánske stoly dostávali aj delikatesy. Marián Ondáš našiel recept na nedeľnú ľahkú polievku z holuba.
Recepty na tri chutné polievky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Inšpirácie na tri chutné polievky sú jednoduché. Polievočka z holuba obsahuje všetku zeleninu, jedného či dvoch holúbkov a dochutíme ju podľa svojich predstáv.
Brokolicová je jednoduchá, môžeme ju pripraviť z čerstvej i mrazenej brokolice, na spôsob krémovej môžeme rozmixovať, zatrepeme smotanou a podávame.
Základ oslianskej krúpkovej obsahuje okrem koreňovej zeleniny aj údené kolienko, ktoré potom nakrájame a vložíme späť do hrnca, kde pridáme aj krúpky a dochutíme.