Ľudia sa dnes viac venujú aj správnemu životnému štýlu a k nemu patrí i racionálna výživa. Menej udenín, tlačeniek a klobás a viac zeleniny, ovocia a strukovín. V minulých rokoch sme takmer úplne zabudli na nenáročnú plodinu cícer. Poznali ho už naši predkovia v antike pred 7-tisíc rokmi. Držal ich pri živote a dával silu i zdravie. V knihe 1000 najlepších nedeľných polievok Slovenska Marián Ondáš takúto polievku našiel.
Cícerová polievka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Cícerová polievka, ako sme počuli, má veľmi jednoduchú prípravu. Cícer deň pred prípravou namočíme, vodu zlejeme a dáme novú, varíme do polomäkka, pridáme mrkvu, zemiaky a ďalšiu zeleninu, osolíme, okoreníme a pridáme majoránku a zázračná staroverská polievka je hotová.