V knihe 1000 najlepších nedeľných polievok Slovenska sú aj recepty osviežujúcich polievok, ktoré ani nepotrebujú drahé suroviny, dlhú prípravu a sú doslova balzamom na telo i dušu. Aj dnes v Kulináriu varíme s Mariánom Ondášom.
Ovocné polievky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Poďme si teda zopakovať, ako sa spomínané ovocné polievky pripravujú. Najskôr sladkokyslá hrozienková polievka. Hrozienka dáme variť so štipkou soli, keď sú mäkké, urobíme svetlú zápražku s paprikou; polievku ešte chvíľu varíme, pridáme podľa chuti soľ, škoricu a ocot.
A ešte jedna ovocná polievka, ktorá sa volá brda. Potrebujeme sušené hrušky, slivky a jablká, uvaríme ich, pridáme maslovú zápražku a smotanovú zátrepku. Výborne chutí na studeno.