Karfiolovo - šampiňónové medajlonky

Karfiolovo - šampiňónové medajlonky

20.8.2013

Suroviny: 1 karfiol, soľ, cibuľa, 200 g šampiňónov, 100 g strúhaného Eidamu, 100 až 150 g hrubej krupice alebo múky, 3 vajcia, hrsť nasekanej pažítky, mleté čierne korenie, olej, ovsené vločky na obaľovanie, maslo

 

Postup: Karfiol umyjeme a uvaríme do mäkka v slanej vode. Na oleji restujeme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny a podusíme. Uvarený karfiol roztlačíme vidličkou, pridáme podusené šampiňóny, hrubú múku, nastrúhaný syr, žĺtky a nasekanú pažítku. Dochutíme soľou, korením a premiešame. Do zmesi opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Ak je hmota riedka zahustíme krupicou. Ovsené vločky pomelieme. Z pripravenej hmoty tvarujeme menšie guľky a obaľujeme v pomletých ovsených vločkách. Na dne pekáča rozohrejeme olej a guľky tam poukladáme. Guľky jemne roztlačíme na fašírky a tie následne upečieme. Opečieme z oboch strán. Ak sú mejdajlónky suché, pokvapkáme ich maslom a podávame so zemiakovým pyré.

Adriana z Galanty

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame