Špricke

Špricke

Posledný z receptov tradičnej kuchyne zo Slovenského Komlóša, mestečka blízko Békeščaby, bude sladký. Gazdinky na jeho zhotovenie potrebujú špeciálnu formičku. Akú? To sa Iveta Pospíšilová dozvedela od Márie Chovancovej z Horných Salíb v okrese Galanta, s ktorou sme po celý týždeň pripravovali špeciálne recepty.

Špricke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 1 liter mlieka, výberovú múku, hrsť kryštálového cukru, trošku soli, dve lyžice alkoholu, práškový cukor so škoricou, 3 vajcia, olej alebo masť.

Postup: Do vriaceho mlieka pridáme cukor a soľ. Za stáleho miešania sypeme múku, ako odpaľované cesto. Urobíme odpaľované cesto, pridáme alkohol. Necháme ho troška vychladnúť. Potom postupne pridáme po jednom vajci. Keď to máme rozmiešané, na panvicu si dáme olej alebo masť a zohrejeme ju. Keď je masť teplá, začneme vytláčať s valčekom. Odrežeme päť alebo desať centimetrov cesta, podľa toho, aké chceme šnitke mať, a vyprážame do ružova až červena. Vidličkou skúsime otočiť.

Autorka: Iveta Pospíšilová foto: PublicDomainPictures

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame