Patizónové krokety

Patizónové krokety

Patizón tvorí z deväťdesiatich percent voda, obsahuje minimum sacharidov, je preto ideálny pre ľudí s nadváhou. Obsahuje vitamíny A, B a E a nenasýtené mastné kyseliny. Patizón je ľahko stráviteľný a má vysoký obsah vlákniny. Aby nám chutil, a prípadne potešil aj hostí, urobíme si z neho krokety. Tento týždeň nám varí Beáta Repíková so zberateľom receptov s Bratislavčanom Renatom Magátom.

Patizónové krokety Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Budeme potrebovať: 1 stredne veľký patizón, soľ, 3 vajcia, 6 lyžíc ovsených vločiek, 1 lyžicu polohrubej múky, olej.

Postup: patizón nastrúhame na stredne hrubom strúhadle, osolíme a odložíme asi na 10 minút. Potom vytlačíme a zlejeme prebytočnú šťavu, pridáme ovsené vločky, žĺtky, soľ, múku a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Lyžicou vykrajujeme stredne veľké krokety, ktoré postupne vypražíme na rozpálenom oleji z oboch strán. Podávame s opekanými, tatárskou omáčkou a zeleninovým šalátom.

Autor: Beáta Repíková foto: TASR – František Iván

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame