Račanský koprák

Račanský koprák

Kôpor sa udomácnil u nás i v našich kuchyniach. Rastlina aromaticky vonia a ako len chutí, to vedia všetci, ktorí si obľúbili kôprovú omáčku. Dnes si pripravíme osúch alebo račanský koprák s Renatom Magatom z bratislavskej Rače.

Račanský koprák Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Budeme potrebovať: 1/2 kg hladkej múky, 1 kocku droždia, vlažnú vodu, soľ, 2 tégliky kyslej smotany, viazaničku kôpru, údenú slaninu.

Postup: Do väčšej misy si nasypeme múku, v strede urobíme jamku, nadrobíme droždie, zalejeme vlažnou vodou, pridáme štipku cukru a počkáme asi pol hodinu, kým sa urobí kvások. Potom pridáme soľ a premiešame s vlažnou vodou, vymiesime redšie cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť. Malo by zdvojnásobiť svoj objem. Potom ho vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme smotanou, do ktorej primiešali nadrobno posekaný kôpor, a navrch poukladáme slaninku nakrájanú na kocky. Pečieme v stredne vyhriatej rúre.

Autor: Beáta Repíková foto: byrev

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame