Psí chlieb alebo koláč chudobných

Psí chlieb alebo koláč chudobných

Včera sme si pripravili slávnostné jedlo Francúzov - husaciu pečeň. Dnes sa budeme postiť. Názov tohto múčnika je psí chlieb alebo koláč chudobných. Zákusok pochádza zo severu Francúzska, z okolia mesta L'ile. Upečie nám ho turistická sprievodkyňa Jana Galovičová. Recept nahral Michal Herceg.

Psí chlieb alebo koláč chudobných Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na psí chlieb alebo chlebový puding potrebujeme: 200 g suchého chleba (môže byť aj celozrnný), 80 g hrozienok macerovaných v 1 dcl rumu, pol deci mlieka, 75 g masla, 100 g cukru a 3 vajcia. A teraz postup: Hrozienka macerujeme v rume najmenej 30 minút. Mlieko zohrejeme s maslom na vlažnú teplotu. Do väčšej misky dáme rozdrobený chlieb, zalejeme teplým mliekom, aby sa chlieb rozmočil. Pridáme hrozienka, s rumom dobre premiešame. Vyšľaháme vajíčka s cukrom a pridáme k zmesi, rovnako dobre premiešame. Okrúhlu formu alebo menší plech vytrieme maslom, prípadne vystelieme papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 160 stupňoch Celzia 45 minút. Hoci názov tohto koláča je psí chlieb, veríme, že vám bude chutiť, rovnako ako ďalšie francúzske jedlá, ktoré pre vás celý týždeň varila a piekla turistická sprievodkyňa Janka Galovičová.

Autor: Michal Herceg foto: genniebee512

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame