Dnes budeme pripravovať typický francúzsky dezert, jablkovú tortu s názvom Tarte Tatin, torta sestier Tatinových. Recept pochádza z oblasti Sologne v strednom Francúzsku.
Sestry Caroline a Stephanie piekli jablkový koláč, ale príliš sa im nepodaril, pretože jablká im mierne prihoreli. Jedna zo sestier chcela koláč vyhodiť, no druhá zobrala skaramelizované jablká z vrchu koláča, prikryla cestom, aby už viac nehoreli, takto koláč dopiekla a lahôdka bola na svete. Recept povedala Michalovi Hercegovi turistická sprievodkyňa Jana Galovičová. Pochúťka je určená pre osem osôb. A čo budeme na ňu potrebovať?
Tarte Tatin: jablková torta sestier Tatinových
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bol trochu zložitý recept na francúzsku jablkovú tortu Tarte Tatin. Pre zaujímavosť pripomenieme, že tento recept sa v roku 1926 dostal do Paríža. Tortu tam vtedy pripravili v slávnej reštaurácii U Maxima a odvtedy sa stala klasickým dezertom na francúzskom stole.