Špagety, makaróny, kolienka, penne, ravioly, gnochi, canelloni, vretená, fusilli...
Veľká obľuba cestovín má hneď niekoľko vysvetlení: sú lacné a ľahko dostupné, chutné, výživné, ľahko stráviteľné a dajú sa pripraviť na tisíce spôsobov. A pokiaľ ich pripravujeme zdravo, neobstojí ani protiargument o ich vyššej energetickej hodnote. A čo dnes zo sveta cestovín pripravili do dnešného kulinária Tatiana Šušková a výrobca čerstvých cestovín Ján Šimúnek?
Záhradnícke cestoviny
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Jednoduchý spôsob ako zapekať lasagne aj bez zdĺhavej prípravy bešamelu.
Potrebujeme: 4 lyžice olivového oleja, 2 strúčky cesnaku, 300 gramov baklažánu, 1 malú zelenú a jednu žltú papriku, 300 gramov nakrájaných paradajok, soľ a korenie na dochutenie, 320 gramov lasagní, 4 sardelkové rezy, zväzok pažítky, 125 gramov mozzarely
Príprava jedla: Na 4 lyžiciach olivového oleja opečte 2 očistené a pretlačené strúčky cesnaku, pridajte na kocky pokrájané baklažán, zelenú a žltú papriku. Miešajte tri minúty, pridajte 300 gramov pokrájaných paradajok, soľ, korenie a zakryté duste cca 20 minút. Zmiešajte s uvarenými a nakrájanými lasagnami, pridajte štyri nasekané sardelové rezy a pokrájaný zväzok čerstvej pažítky.m Polovicu zmesi vložte do olejom vymastenej zapekacej nádoby, posypte 125 gramami mozzarely a postup zopakujte. V trúbe pečte 15 minút pri teplote 220 stupňov Celzia.