Letné cestoviny - tretia časť

Letné cestoviny - tretia časť

V jedálnom lístku sú cestoviny skutočnou pop star hviezdou. Viete, že priemerný Talian zje ročne viac ako dvadsať kilogramov cestovín? Slováci jedia cestovín menej, ale rozhodne nepatria k neobľúbeným jedlám. Do jedálneho lístka sme ich tento týždeň zaradili aj v našom Kulináriu, pretože sú ľahkým a zdravým jedlom na leto. Tatiana Šušková s Jánom Šimúnkom ponúkajú ďalší cestovinový recept: 


Cestoviny s korenenou klobásou a špenátom
Klasický recept talianskych sedliakov
400 g panne alebo iných cestovín
2 lyžice panenského olivového oleja
1 malá cibuľa nakrájaná na drobno
2 pretlačené strúčky cesnaku
2 klobásy choriz, tenko nakrájané
60 ml hydinového vývaru
70 g mladého ( alebo baby) špenátu
150 gramov čiernych olív
morská soľ a čerstvo pomleté čierne korenie

Príprava jedla:
Cestoviny vložte do veľkého hrnca s vriacou osolenou vodou a uvarte ich podľa návodu na obale. Medzitým v panvici opečte 3-4 minúty na oleji cibuľu, cesnak, chorizo, pokiaľ cibuľa ´nezozlatne´. Pridajte vývar a zahrievajte 1-2 minúty. Vsypte špenát, olivy, osoľte a pridajte korenie. Do zmesi vmiešajte scedené cestoviny, chvíľu zahrievajte kým špenát nezmäkne  a podávajte.

Letne cestoviny 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Tatiana Šušková foto: pixabay.com

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame