Máte radi cestoviny? Ani sa nedá odhadnúť koľko druhov cestovín dnes na svete existuje.
Môžeme ich rozdeliť na čerstvé, ktoré sú hneď po výrobe určené na konzumáciu, alebo sušené, ktoré bežne dostať v obchodoch. Možno ich tiež deliť na dlhé, krátke, plnené, ale aj vaječné, či bezvaječné. Tatianu Šuškovú v dnešnom kulináriu zaujímalo aké cestoviny má rád výrobca čerstvých cestovín Ján Šimúnek.
A tu je dnešný recept: Špagety so cherry paradajkami. majoránom a olivovým olejom
špagety
400 g červených a žltých cherry paradajok
2 veľké hrste majoránu alebo bazalky (alebo mix)
8 polievkových lyžíc oleja
1-2 strúčiky cesnaku, pokrájaného na plátky
vínny ocot
soľ, korenie ( čerstvo pomleté)
Cherry paradajky prekrojíme na polovice. Vložíme do veľkej misy, pridáme olivový olej, cesnak zopár kvapiek vínneho octu a bylinky. Ochutíme soľou a čiernym korením. Paradajky jemne roztlačíme rukou. Necháme odpočívať a uvaríme cestoviny. Hneď po uvarení, kým sú ešte horúce ich premiešame s paradajkami. Podľa chuti dochutíme. Na záver môžeme pridať parmezán, bylinky, prípadne olivový olej. Všetko podľa chuti. Toto cestovinové jedlo sa konzumuje studené.
Letne cestoviny 2
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.