Potrebujete len nekysnuté cesto z múky, vody a vajec a podľa fantázie dokážete vykúzliť stovky pokrmov rôznych chutí a farieb. Letné zdravé cestoviny sú nenáročné na prípravu a v našom jedálnom lístku predstavujú variantu, ktorá v týchto horúcich letných dňoch príliš nezaťaží váš žalúdok. A s cestovinami sa dá v letnej kuchyni naozaj čarovať na tisíc spôsobov. Tento týždeň vám v našom kulináriu ponúkneme päť, a veríme, že pre vás budú dobrou gastronomickou inšpiráciu. Vo svete cestovín bude tento týždeň sprevádzať Tatianu Šuškovú výrobca čerstvých cestovín Ján Šimúnek.
Dnešný recept :
Tagliolini s cukinou, citrónom a bazalkou
4 pl olivového oleja
1-2 strúčik cesnaku
10 malých cukín
šťava z 1 citróna
hrsť natrhanej čerstvej bazalky
soľ, čierne korenie ( čerstvo pomleté)
Olivový olej a cesnak dáme do vyhriatej panvice a chvíľu opekáme. Pridáme natenko nakrájané cukiny, premiešame. Asi po dvoch minútach pridáme citrónovú šťavu, bazalku, povaríme približne 5 minút. Medzitým uvaríme tagliolini. Po uvarení ich priamo na panvici premiešame s hotovými cukinami, okoreníme, osolíme, pridáme parmezán a pár kvapiek olovového oleja. Nakoniec posypeme čerstvou bazalkou a parmezánom.
Letné cestoviny 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.