V týchto letných dňoch, keď už viac chodíme von do prírody, môžeme si urobiť aj piknik a pochutiť si na mäsovej roláde. Pripraviť si ju však musíme už doma, a ako, to si povieme s odborníčkou na výživu s Dašou Ostertágovou a Beátou Repíkovou.
Mäsová roláda
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na mäsovú roládu môžeme použiť rôzne druhy mäsa - teľacie mäso, morčacie mäso, ale aj kuracie prsia či bravčovú panenku.
Dnes varíme z teľacieho mäsa, potrebujeme 120 g teľacieho mäsa zo stehna, soľ, jednu kávovú lyžičku jemnej horčice, dva plátky hydinovej šunky, 2 až 4 lístky špenátu alebo 1 a pol lyžicu mrazeného špenátu, 10 g postrúhaného syra, 30 g mrkvy, 2 polievkové lyžice oleja, 10 g cibule, štipku rasce, mletej červenej papriky, do šťavy 10 g masla a trochu maizeny na zahustenie šťavy.
Postup: mäso umyjeme, odblaníme a rozkrojíme na jeden plát - poklepeme, potrieme horčicou, položíme naň šunku, špenát, očistenú mrkvu rozrezanú na tri rezance, posypeme polovicou syra a zavinieme do rolády, ktorú upevníme špáradlom, z každej strany rýchlo opečieme a dáme piecť do pekáča. Okolo uložíme ľubovoľne podľa chuti ďalšiu zeleninu. Podlejeme a posypeme rascou aj červenou paprikou. Pridáme očistenú cibuľku, podlievame mäso vlastnou šťavou a pred dopečením posypeme zvyškom syra a znovu zapečieme.