Špargľová polievka

Špargľová polievka

V tomto letnom počasí nás nasýti aj špargľová polievka.

Vieme ju pripraviť na tradičný spôsob, alebo do nej môžeme pridať aj kyslú smotanu. Tradičnú aj smotanovú špargľovú polievku varí odborníčka na stravovanie Dáša Ostertágová. Rozpráva sa s ňou Beáta Repíková.

Špargľová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme 40 g masla, 40 g hladkej múky, 1 dl mlieka, 150 g špargle, 1 liter vody, 1 žĺtok, soľ, muškátový oriešok a pokrájaná petržlenová vňať.

Postup: špargľu očistíme, dáme variť do osolenej vody. Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme ju vodou z uvarenej špargle. Varíme 10 minút. Potom pridáme uvarenú špargľu, povaríme a pridáme žĺtok rozšľahaný v mlieku, postrúhaný muškátový oriešok a opäť povaríme.

Slávnostná smotanová špargľová polievka:
Potrebujeme 450 ml zeleninového vývaru, 150 g masla, 120 ml sladkej smotany, 2 pol lyžice hladkej múky, soľ, čierne korenie, citrónová šťava, 1 pol lyžice kyslej smotany, petržlenovú vňať.

Postup: špargľu uvaríme, pridáme sladkú smotanu a polievku rozmixujeme. Dáme na oheň. Rozpustíme maslo, pridáme múku, urobíme zápražku, podlejeme vývarom a vlejeme do vriacej polievky.

Autorka: Beáta Repíková foto: LoboStudioHamburg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame