Svokrine halušky

Svokrine halušky

Celý týždeň nám varili gazdinky z obce Pečeňady v Piešťanskom okrese. Štefánia Blažová Kulinárium otvárala a dnes ho aj ukončí. Spolu s Michalom Hercegom.

Svokrine halušky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na svokrine halušky si pripravíme 75 dkg zemiakov, 25 dkg hladkej múky, 30 dkg kyslej kapusty, jednu lyžicu masti, 20 dkg údenej slaniny, jednu lyžicu masla a dve cibule. Zemiaky očistíme a postrúhame. Pridáme múku, soľ a všetko spolu zmiešame. Cez haluškáreň robíme do osolenej vriacej vody halušky, ktoré mierne povaríme. Kyslú kapustu podusíme na masti a cibuli domäkka. Uvarené halušky zmiešame s podusenou kapustou, polejeme rozškvarenou slaninou zmiešanou s maslom. Halušky servírujeme a polievame ich kyslou smotanou.

Autor: Michal Herceg foto: fill

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame