Johankin orechový koláč

Johankin orechový koláč

Pečeňady majú svoj názov kvôli pečeniu. Dnes si s Johanou Hudekovou upečieme orechový koláč. Recept zaznamenal Michal Herceg.

Johankin orechový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na cesto budeme potrebovať 400 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, jeden rastlinný tuk, jeden balík prášku do pečiva a päť žĺtkov. Na sneh, ktorý budeme šľahať, potrebujeme päť bielkov, 200 g kryštálového cukru a 300 g mletých orechov. Všetky suroviny na cesto zmiešame, zmiesime na polotuhú hmotu a dáme na plech. Plech dáme do chladničky alebo na iné chladné miesto, aby hmota trochu stuhla.
Päť bielkov vyšľaháme s kryštálovým cukrom a do tejto bielkovej tuhej peny pridáme 300 g mletých orechov. Keď už máme toto všetko prichystané, vytiahneme z chladničky stuhnuté cesto a naň natrieme slivkový lekvár. Naň dáme bielkovú penu s orechmi. Pečieme 35 až 45 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.

Autor: Michal Herceg foto: condesign

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame